ИЗПИСАХА СТОЯНКА МУТАФОВА ОТ БОЛНИЦАТА

Споделете лесно и бързо тази публикация

Актрисата остана на легло 12 дни

В 10,55 ч изписаха Стоянка Мутафова от клиниката, където тя остана 12 дни. Както му е редът при напускане, тя беше на количка, но издокарана с палто от норки. До нея бяха дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки, актрисата Ирен Кривошиева, а “шофьор” до дома й стана другият участник в култовата пиеса “Госпожа Стихийно бедствие” – актьорът Николай Атанасов-Шуши. “Хайде, Стоянче”, че тази вечер играем”, пошегува се той, но медицинската сестра, която я придружаваше доста сериозно се сепна.

“Спокойно. Обещала съм на лекарите, които прекрасно се грижеха за мен, да си почивам, да го давам по-полека, но и без театъра не мога. чувствам се развълнувана, че се прибирам у дома, а най-важното – чувствам се добре. Трябва да се раздвижа, ще правя малки разходки около блока”, каза Стоянка. А сестра Румяна Тарльова допълни, че актрисата е била идеалната пациентка, изпълнявала всички препоръки на лекарите и не проявявала никакви капризи. В този момент Муки погледна доста скептично.

“На всичкш весела Коледа, на държавата – късмет”, пожела тя в наречерието на празниците. И допълни, че в болницата разбрала какво е това хората да те обичат. Болни и техните близки, дошли на свиждане, трескаво снимаха излизането на Стоянка от болницата. Всички във фоайето я изпратиха с аплодисменти. “Все пак и на тази сцена тя изигра чудесна роля – влезе болна – излезе здрава”, пошегува се един от зрителите на това безплатно представление. Засега акрисата ще обърне внимание основно на здравето си.

Муки излезе от болницата с голям плик с лекарства – възстановяването й трябва да продължи. “Всичко ще се размине, това беше малкият дявол”, казва дъщерята. Двете се надяват на светли коледни празници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *