Борисов: Полицаите и пожарникарите, които работят в Хитрино, ще бъдат наградени

Споделете лесно и бързо тази публикация

“Нищо друго не ме интересува в момента от това, да започнем да вдигаме цистерните. Ще се срещнем, ще говорим”, отговори премиерът в оставка на въпроса дали ГЕРБ биха направили правителство с Реформаторския блок. Момчетата, които са участвали и всички от пожарната, полицията, да не пропусна някой, ще бъдат наградени.

На г-жа Бъчварова съм и? разпоредил, подготвят списъци началниците. На всички ще се даде и парична награда. Това заяви пред журналисти в Хитрино министър-председателят в оставка Бойко Борисов, съобщи „Фокус“. Във връзка със възстановяването на щетите, той обясни: „Строителите, с архитект, с конструктор ще седнат с който и да е собственик и ще го одобрят. Те са разбрани хора, половината са строители.

Знаят какво е да изливаш основи на минус 3 градуса. Така че напролет ще имат къщи със сигурност. Парите са им по сметката, какво има да се съмняват дали ще стане или не“, заяви Борисов. Премиерът подчерта, че е разпоредил на министъра на спорта да бъде възстановен и стадиона, който също е засегнат при инцидента. „И затворници сме приготвили, проверени с надзиратели, които веднага да вкараме в разчистването на основните улици“, обясни още премиерът. На въпрос кога евакуираните жители ще могат да се приберат по домовете си, Борисов отговори:

„В момента, в който кажат прокурорите. Ако пресираме, не искам след това в съдебния процес ще им паднат разследванията. Ще кажете, че някой ги е прикрил. Чакаме. Кажат ли ни, кранове, гондоли, всичко е на място и чакаме разпореждане. Не може да нарушим процеса“. Премиерът коментира и информацията, че Реформаторският блок е приел мандата за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание. “Нищо друго не ме интересува в момента от това, да почнем да вдигаме цистерните”.

“Отново посетих село Хитрино днес, предстои една от най-опасните фази в операцията по обезопасяването на мястото – вдигането на вагоните цистерни. Поздравявам всички, участващи в операцията. В момента изчакваме завършването на процедурите, по които работят прокурорите, за да няма проблеми след това със съдебните процеси и да няма съмнения, че нещо се прикрива. Срещнах се и с жителите на Хитрино. Отново им казах, че всички разрушени къщи в селото ще бъдат възстановени до пролетта, изграждането им наново ще започне при първа възможност. Селото напролет ще е едно от най-хубавите в България, както бе и доскоро – над 15 млн. лв. са вложени в него, 85 км нов асфалт е положен между селата в общината. За съжаление загубата на близки не можем да върнем, всички виновни трябва да си понесат отговорността за случилото се”, написа Борисов във фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *