Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Спорт Футбол

Арестуваха футболист заради татуировки

 

Колумбийският футболист Хуан Пабло Пино попадна зад решетките заради татуировките си. Състезаващото се за Ал Насър крило пазарувало в мола в Риад, когато другите посетители се оплакала на полицията заради рисунките по тялото на чужденеца и това довело до моменталния му арест. По двете ръце на нападателя били изобразени много християнски символи, сред които и ликът на Исус Христос, както и разпятие.

Пинто, който се премести в Саудитска Арабия в края на август, след като Галатасарай го преотстъпи под наем явно не е бил наясно със законите и правилата на крайно консервативната мюсюлманска държава и не подозирал, че разходките по къс ръкав могат да му навлекат подобни проблеми.

Още през миналата година обаче Саудитската футболна асоциация изпратила специално писмо до всички клубове в страната с препоръка да обяснят на футболистите си кое в страната е допустимо и кое – не. Поводът тогава бе друга татуировка – тази на румънски футболист, играещ за Ал Хилал. Въпросната рисунка на ръката изобразявала кръст и предизвикала голям скандал сред саудитската общественост.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *