Борисов: Винаги сме били лоялни към НАТО

Споделете лесно и бързо тази публикация

 

България се опитва да води умерена политика. Във всяко едно отношение сме доказали, че сме лоялен партньор на НАТО.

Това обяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов по повод декларацията на БСП, прочетена в парламента Ангел Найденов. В нея левицата обяви, че са против политика на противопоставяне и отпор и включването на България в регионални военни формати, насочени към трети страни.

Преди няколко дни министрите на отбраната приеха план за разполагане на четири батальона в Полша и прибалтийските републики. Великобритания, Германия и САЩ изявиха желание да осигурят необходимите войски. Обсъдени бяха и възможности за засилване на натовския потенциал в Румъния и Черноморието. Българският министър-председател Бойко Борисов изключи участие на страната в обща флотилия с Румъния и Турция.

“Събрах днес Министерски съвет да приемем позиция за 8-9юли на срещата на НАТО във Варшава. Там няма тема за флотилии. Но в неформални разговори трябва да го обяснят на колегите там, позицията ни.
Всички държави, когато се провежда обучение ще изпращат представители на ротационен принцип. Ние с Румъния можем да правим всеки ден обучение и да направим добър синхрин между двете държави”, заяви Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *