Венгер: България е подигравка с футбола

Споделете лесно и бързо тази публикация

 Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е останал разочарован от заключителната евроквалификация  между България и Уелс преди близо месец.

Французинът е загрижен обаче не от продукцията на терена, а по-скоро от обидно празните трибуни на националния стадион „Васил Левски”.

 „Липсата на качество в някои двубои беше пометена от националната гордост на хората, които подкрепят страните си. Но в по-дългосрочен план това няма успех. Хората искат качество – видяхме в последния кръг от квалификациите, например на мача България – Уелс, че имаше само хиляда души. Това е подигравка с международния футбол. Затова трябва бързо да погледнем към този въпрос, защото създава нов проблем”, каза специалистът пред официалното списание на Арсенал”.

Наставникът на „артилеристите” призна, че според него има пряка връзка между световната финансова криза и посещаемостта по стадионите в световен мащаб.

„Това ще има пряко отношение към посещаемостта на мачовете. Все по-трудно е да се продават билетите, дори за големите страни като Франция. Там на нито един домакински мач стадионът не беше пълен. Нито един. Това показва, че се случва нещо, което прави проблема по-дълбок”, добави Венгер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *