Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Спорт Футбол

Владо Стоянов: Ако искаха, можеха и 15 да ни вкара

 

По мои наблюдения, ако искаха, можеха да ни вкарат и 15 гола. Това заяви вратарят на „Лудогорец“ Владислав Стоянов след поражението с 0:6 при гостуването на „Арсенал“. Според него българският шампион се е сблъскал с футболната реалност.

„Да, нашият отбор е класен, но „Арсенал“ играе срещу топ отбори всяка седмица. Без да искам да обиждам някого, но при нас нивото е доста ниско. Нормално е като играеш два пъти в годината с такива отбори, рано или късно да се стигне до нещо подобно“, коментира Стоянов.  Вратаря на „Лудогорец“ призова останалите български отбори да инвестират в по-добри състави и да се вдигне нивото. „За да може ние и останалите като излезем в Европа, да сме конкурентни.“

Според него българският шампион не е положил достатъчно отборни усилия в защита срещу „Арсенал“. „Ядосвам се, защото един да не се върне срещу такъв отбор и всичко свършва. В много моменти оставахме двама на двама, трима на трима. Беше невъзможно и за защитата да се справи.“ „За мен причината е в нивото в България. Срещу „Пирин“ играем петима отпред и петима отзад и няма проблем. Но срещу отбори като „Арсенал“ трябва целият отбор да се отбранява“, допълни той. 

„Колкото и клиширано да звучи, трябва да си извадим поуките от този мач, няма какво друго да направим. Това е „Арсенал“. Загубил си, животът продължава, няма нищо страшно. Ще ни е обеца на ухото. Имало е и по-лоши случаи. Добре, че не успяхме да подобрим някой рекорд“, завърши Стоянов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *