Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

ДСБ иска оставката на Московски

 

ДСБ иска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски заради корупционния скандал в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. На пресконференция днес в централата си лидерът на партията Радан Кънев и заместникът му Атанас Атанасов призоваха различните фактори в ГЕРБ да не си предават отговорността и да не се надяват, че скандалът ще отшуми само с изключването от партията на арестувания шеф на ДАИ Цветелин Цветанов.

„Министърът на транспорта трябва да подаде оставка, тъй като всички факти и обстоятелства говорят, че е имало информация до него за корупционните схеми и никой не е взел решение“, посочи Атанасов е добави, че точно Ивайло Московски със съгласуване с премиера Бойко Борисов е назначил директора на ДАИ.От ДСБ имали още сигнали по случая, които ще предадат на проверяващите органи. Атанасов припомни, че още при назначаването на Цветелин Цветанов през януари 2015 г. от националното сдружение на превозвачите са казали, че той е най-неподходящ, а през декември шефът на ДАИ в София е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров.

„В един момент се стигна до това, че този човек остана политическо сираче“, добави Атанасов, имайки предвид, че ГЕРБ – Плевен, изключи Цветанов.Радан Кънев заяви, че на практика в ДАИ са съществували две корупционни схеми – контролирана от ГЕРБ и от ДПС. „Какво се случва със схемата на ДПС? Или може би хората от ДПС натопиха хората на ГЕРБ“, попита лидерът на ДСБ.Според него в Благоевград, Хасково и Видин са издавани на разрешителни за превоз на хора и товари само на партийни членове от тези две формации, което е „моделът за политическо овладяване на бизнес“.Кънев призова за цялостни проверки и в други държавни структури, в които също от години публично се говори за корупция.

Той припомни обществената поръчки във Варна за почистването, която ДСБ поиска да бъде спряна преди месец, и добави, че е крайно време да бъде прекратена, след като вече няколко седмица била скандал в медиите.Попитан за изказване на лидера на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева, че Найден Зеленогорски е подходящ за кандидат-президент на Реформаторския блок, Радан Кънев каза, че гледа със симпатия. „Лично аз го предложих за шеф за предизборния щаб“, каза той и добави, че винаги е давал подкрепа на него. Според Кънев обаче начинът, по който Кунева е направила номинацията, вреди Зеленогорски да бъде общ кандидат. „За нас е важно каква политика ще предлага кандидатът, а не толкова кой е той. „Упорито си настояваме Реформаторският блок да се определи къде е в българското политическо пространство“, каза още Кънев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *