Депутатите нищят влиянието на Турция и Русия у нас

Споделете лесно и бързо тази публикация

 

В Народното събрание се водят преговори за създаването на временна комисия, която да разследва влиянието на Русия и на Турция върху вътрешната политика на страната ни. Предложението за създаване на такава временна комисия е на ДПС и е внесено в деловодството на Народното събрание. Под него са се подписали 72 народни представители от ГЕРБ, БСП, ДПС, БДЦ и ПФ.

Комисията ще се казва “Временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с намеса на Руската федерация и република Турция във вътрешната политика на България”. Очаква се тя да бъде създадена за срок от 2 месеца и ще иска информация от МВР, МВнР и службите за сигурност.

Съпредседателят на ДПС Четин Казак коментира пред журналисти, че тази комисия е плод на широки консултации между парламентарните групи. От партията на Доган обаче не са предложили на Атака и на Реформаторския блок да се подпишат под проекта за създаването й. Разговори са били водени с АБВ, но те не са поискали да подкрепят идеята. “Предлагаме и се надяваме председателят да бъде от ГЕРБ, като най-голяма партия в парламента”, каза Казак.

Предложението на ДПС е в комисията да влязат по двама депутати от всяка парламентарна група, но без независими депутати. На въпрос защо предлагат да няма независими депутати, Казак коментира, че при събирането на подписите е търсена подкрепа само от партиите. Още миналата седмица, когато излезе информацията за наложената на Пеевски и Доган забрана, от ДПС заявиха, че искат създаването на такава комисия. Подобно предложение направиха от ДСБ в понеделник и днес дори ген. Атанас Атанасов обясни, че пише мотивите за създаването й, но не бяха започнали да събират подписи. От ДСБ останаха изненадани, че ДПС вече са събрали нужните подписи и са внесли предложението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *