Започна срещата на Борисов с ПФ и Реформаторите

Споделете лесно и бързо тази публикация

 

Малко след 10 ч. започна срещата между ГЕРБ, Патриотичния фронт и реформаторския блок заради частичното вето върху текстовете от Изборния кодекс за секциите в чужбина, наложено от президента Росен Плевнелиев.

В разговора, който се провежда в кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева, участват лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов, вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова, лидерите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и Найден Зеленогорски и Димитър Делчев от “Движение България на гражданите”. С Борисов пристигна и министърът на здравеопазването Петър Москов, който е във властта от квотата на Реформаторския блок.

От това, какво ще постигнат на разговора Борисов, Симеонов и Каракачанов, зависи дали ще има срещи и с останалите партии, подкрепящи управлението. Изпълнителният съвет на “Движение България на гражданите” също заседава в този час и се очаква да подкрепи ветото на президента. Ръководството на АБВ също се очаква да вземе решение за подкрепа на ветото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *