Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Кунева на кантар в парламента

 

Подкрепата за Меглена Кунева за образователен министър в парламента е на кантар. До момента не е сигурно, че тя ще събере достатъчно брой депутатски гласове при гласуването на кандидатурата й в Народното събрание, показа проверка на „Дартс нюз“. Със сигурност от ДПС няма да я подкрепят. „Това ще направим и с всяка друга кандидатура, защото формулата на това управление е неподходяща. От ДПС сме заявили още в началото на този мандат, че се позиционираме в рамките на конструктивната опозиция“, коментирад-р Хасан Адемов, председател на парламентарната комисия по труда, социалната политика и демографията.

Патриотичният фронт ще реши дали ще подкрепи Кунева за образователен министър, след като депутатите от фронта обсъдят с нея промените в сектора. Валери Симеонов, съпредседател на Фронта, подчерта, че народните представители от групата държат на дискусия за промените в учебното съдържание, но имат и още две основни изисквания. „Oсвен по учебните програми, ние ще поставим въпроса на Меглена Кунева какви промени мисли да прави по посока на патриотичното възпитание, на общото, заложено в програмата за стабилно управление изискване за възпитаването на децата в дух на родолюбие. До момента не виждаме някаква промяна в тази посока“, заяви той.

„Искаме също нейната позиция по отношение на кадровите назначения и уволнения евентуално на точно този втори ешелон, който подготвя учебните програми вече десетилетия. Това са тримата заместник-министри на първо място. Ще искаме да чуем нейното мнение по отношение на тези лица, които бяха реалните, истинските причинители на скандала, на който бяхме свидетели“, обясни Симеонов.

Днес ще стане ясно и дали част от представителите на Реформаторския блок ще дадат рамо на Кунева. Ключова роля ще имат тези от гражданската квота.

Екип на „Дартс нюз“

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *