Летище София с награда „Посланик на туризма“

Споделете лесно и бързо тази публикация

 

За 13-та година поред авторитетното списание „Туризъм и отдих“ раздаде годишните си награди. Летище София получи „Златен приз“ в категорията „Посланик на туризма“. Отличието бе връчено на Ася Иванова, член на Съвета на директорите.

„Приемам тази награда като признание заработата ни“, отбеляза г-жа Иванова. Най-голямото летище у нас осигурява целогодишнатасвързаност на страната ни с различни точки на света.„Нашата дейност и туризмът са в пряка зависимост“, подчерта още тя.Само през изминалата година броят на авиокомпаниите, които оперират на летище София е нараснал на 28, директните маршрути са се увеличили до 49, а годината завършихме рекордно – с над 4милиона преминали пътници. Това означава и повече туристи, отбеляза Ася Иванова.

Тя подчерта, че резултатите са следствие от дългогодишна работа. Още преди четири години летище София беше първото, което въведе специални стимулиращи отстъпки върху летищните такси за развитие на нови целогодишни или сезонни маршрути. Чрез своите салони за гости летището разработва и специализирани продукти, насочени към туристическите агенции и компании за събитиен туризъм. Освен това летище София ежегодно участва в световните и регионални форуми за развитие на нови въздушни маршрути, където представя туристическия потенциал на дестинация България.

Г-жа Иванова отбеляза, че популяризирането на българските таланти, както и представянето на националните ни традиции и наследство, са неизменна част от социално-отговорната ни политика, затова все по-често пространството на летището и парка до него се превръщат в сцена за културни изяви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *