Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Откриха гроба на Аристотел

 

В северната част на Гърция по всяка вероятност е открит гроба на големия античен философ Аристотел. Това стана ясно от думите на археолозите по време на пресконференция в Солун. 

„Съществуват сериозни индикации, че сме намерили неговия гроб“, каза Костас Сисманидес. Учените смятат, че Аристотел е прекарал последните си дни в родния си град Стагира, разположен в източната част на Халкидическия полуостров, недалеч от град Олимпия. 

Предполага се, че той е погребан в Стагира през 322 г. пр.Хр. Урната е била положена в постройка с формата на подкова. Проучванията и разкопките в града започнаха преди 20 години през 1996 г. 

Аристотел е един от най-големите учени през древността. Той е роден през 384 г. пр.Хр. в град Стагира, откъдето идва и прозвището му Стагирит. Баща му Никомах е личен лекар на македонския цар Аминта. Сведенията за живота на Аристотел са оскъдни. Той е учител на Александър Велики. Най-известните произведения на Аристотел са „Физика“, „Метафизика“, „Никомахова етика“, „Политика“, „За душата“ и „Поетика“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *