Парламентът разследва месят ли ни се Анкара и Моск

Споделете лесно и бързо тази публикация

 

Със 126 гласа Народното събрание прие да се създаде комисия, която да провери фактите около твърденията за намеса на Турция и Русия във вътрешната политика на България. Председателят на парламентарната комисия по отбрана Валентин Радев от ГЕРБ ще оглави временната анкетна комисия за Русия и Турция.

В продължение на 2 месеца 16 депутати – по двама от всяка парламентарна група, ще се запознават с цялата налична информация в МВР, Външно и службите за сигурност. Всъщност от Реформаторския блок не са сигурни дали ще участват, понеже не им приели предложения за още точки в решението. Така че на този етап членовете са 14, с опция да се увеличат с двама.

“Комисията е ясен знак към всички, които са се намесвали. Тя ще е обеца на ухото за всеки, който си мисли, че България е разграден двор. 25 години темата за намеса не е обсъждана сериозно”, обърна внимание съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО – зам.-шефът на парламента Красимир Каракачанов. “А кой може да каже от коя точка почват вътрешните ни работи? Какъв е периметърът на намесата? Кои са ни външните работи и кои са ни вътрешните?”, поинтересува се депутатът от БСП Валери Жаблянов. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *