Първанов призна: Мога пак да бъда президент

Споделете лесно и бързо тази публикация

 

Георги Първанов за първи път призна индиректно, че има сценарий, в който би могъл да се кандидатира за президент за трети път. “Според нас има тълкувание на конституцията, което позволява на човек, който е бил два мандата президент и след това е престоял на резервната скамейка, да се кандидатира отново”, обясни лидерът на АБВ. Той обаче отказа да отговори с „да” или „не” ще се включи ли в надпреварата за “Дондуков” 2.

Първанов е в парламента за среща с партньорите си от политическия център, с които обмислят издигането на обща кандидатура. Любен Дилов от “Гергьовден”, Румен Йончев, Явор Хайтов и Борислав Китов от Народен съюз, лидерът на левите земеделци Спас Панчев, Слави Бинев бяха част от политиците, с които Първанов преговаря. От страна на АБВ участва цялото ръководство – Първанов, Румен Петков, Ивайло Калфин.

„Не сме говорили с имена”, категорични бяха участниците в срещата. Първанов би бил една от много силните кандидатури, призна обаче след нея Румен Йончев. И допълни, че се обсъждат много имена. Най-добрият вариант е да се съберат партиите център-ляво и заедно да изберем печелившите кандидати, обясни Първанов. Започваме поредица от парламентарни инициативи – общи позиции и законодателни промени, обяви лидерът на АБВ. Заедно ще продължат и инициираните от партията му президентски дебати, като следващият ще е на тема външна политика. Каквото и да се случи в отношенията ни с БСП, оформянето на третия път – на центъра, различен от двата полюса, ще продължи и се надявам да ставаме по-силни, каза Първанов. В последните дни чух от страна на БСП много хапливи реплики, но ние ще отговорим на всяка от тях с любов и с роза, категоричен бе лидерът на АБВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *