Рашидов: Не мисля, че ще се стигне до балотаж на и

Споделете лесно и бързо тази публикация

 

Министърът на културата Вежди Рашидов обяви, че не очаква да се стигне до втори тур на президентските избори.

“Мисля, че българите са разумни и няма да се стигне до балотаж. Не бива да се шегуваме с изборите, защото този избор предопределя политиците, които ще се грижат за хората. Политиката – това са интересите на хората. Сега не е важно да изберем някой симпатяга, а човек, който ще върши работа. За това аз залагам на Цецка Цачева, защото тя вече има няколко мандата, достатъчно е представителна. За мен е изключително земен човек”, сподели Рашидов в предаването “Събуди се” по Нова тв.

Той бе помолен да коментира електората на ДПС и защо партията подкрепи Пламен Орешарски. “Истините могат да бъдат много. Не мога да вляза в анализ, защото става дума за чисто математически сметки. Премиерът е прав като каза, че в този случай се търси излаз към властта. ДПС все пак имат определени гласове, които вероятно на втори тур биха изиграли някаква роля”, каза Рашидов.

Според него е много показателно, че ГЕРБ вече има представители във всички смесени райони. Той обаче е на мнение, ме може да не се стигне до втори тур и Цачева да спечели. Рашидов не пожела да дава прогнози и да коментира дали при втори тур гласовете на ДПС могат да отидат към Цачева или към генерал Радев, както сочат социологически проучвания. Министърът говори и за здравословното си състояние, което за момента е добро. “Направих два контролни прегледа, лекарите са доволни. За мен е важно всеки ден да виждам слънцето”, каза творецът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *