Футболен национал намушкан до НДК

Споделете лесно и бързо тази публикация

Божидар Васев

Футболистът на Славия Божидар Васев е бил намушкан с нож в центъра на София. Драмата се разиграла снощи около 20:30 часа в района на НДК. Прободната рана е в гърба на 18-годишният Васев. Тя не е дълбока и според лекарите халфът е извадил невероятен късмет. Играчът е изкарал около час в Пирогов, където е получил първа медицинска помощ, а след това е освободен за домашно лечение.

Божидар Васев е подал жалба в Четвърто районно срещу неизвестните за момента нападатели. Пред ченгетата той е разказал, че група младежи го спрели на бул. “Витоша” и започнали да се заяждат с него. Скандалът прерастнал в размяна на реплики на хомосексуална основа.  “Бях на разходка с мой приятел в района на НДК и тогава ни пресрещнаха осем момчета на възраст около 16-17 години. Не съм виждал друг път тези хора и нямам общи интереси с тях. Те започнаха да ми се подиграват и да ме обиждат, като един от тях посегна и ме удари. Аз си запазих достойнството и му отвърнах”, заявява пред БТА Божидар Васев.

След около половин час, когато футболиста и неговия приятел вече били на НДК, групата младежи отново се появила и компаниите се спречкали. Тогава един от младежите извадил нож и се опитал да го забие в гърба на Васев.

Ведната след произшествието, пострадалият и неговият приятел взели такси към Пирогов, а извършителите си тръгнали необезпокоявани от местопрестъплението.

Божидар Васев е роден в Перник. През пролетта на 2011 година Васев има записани 3 мача с екипа на първия отбор на Славия. Халфът отбеляза 2 гола в приятелските мачове на отбора в турския курорт Анталия  по време на зимната подготовка на „белите”. Васев е юношески национал е се смята за един от най-големите таланти за своята възраст.

“Шокиран съм от случая. Цяла нощ не съм спал заради шока, който преживях. Най-важното е, че съм жив и здрав. Не пожелавам на никого подобно нещо. Не знам как е възможно да има такава агресия в младите хора. За първи път виждам такова нещо. Около мястото на инцидента имаше хора, но те не се опитаха да се намесят, а само гледаха какво ще се случи. Лекарите в болницата ми казаха, че съм извадил голям късмет”, каза още Васев. Той не игра вчера за юношеския национален отбор до 19 години в контролата с Уелс (2:0), тъй като лекува контузия и не получи повиквателна от селекционера Атанас Атанасов-Орела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *