Футболист спаси дете, наградиха го

Споделете лесно и бързо тази публикация

 

24-годишинят футболист от отбора на „Бдин” – Видин, Ангел Цолов спаси дете в Дунава и бе награден от полицията, съобщиха от областната дирекция на МВР. Специална грамота за смелата постъпка му връчи старши инспектор Петър Петров, началник на районното управление на полицията в града.

Инцидентът станал на 15 юли т.г. на плажа при крепостта „Баба Вида”. Към 13,50 часа 8-годишно момиче влязло с надуваем дюшек в реката заедно с дядо си. Внезапен порив на вятър обаче отнесъл дюшека навътре в реката, а дядото не могъл да го настигне и хване. След зов за помощ мнозина от плажуващите започнали да звънят на тел. 112 за помощ. През това време намиращият се на брега Ангел Цолов се хвърлил във водата и бързо доплувал до детето с дюшека.

Успял да го хване и довлече до брега. Момичето е невредимо, успяло е и да запази самообладание въпреки опасната ситуация, в която  изпаднало. Поздравявам те за куража и сърцатостта, каза Петър Петров на футболиста. Пожелавам ти успех във футбола и дано станеш пример за добро за малки и големи, каза още полицейският началник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *