Шефът на приватизацията застана зад футболните бос

Споделете лесно и бързо тази публикация

Рушащият се стадион “Юнак” скоро може

да бъде приватизиран

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Агнецията по приватизация Емил Караниколов заяви пред Дартс нюз, че подкрепя идеята на сдружението “Футболна София” за приватизиране на неизползваемите спортни обекти в столицата.

“Може би има възможност това да стане. Въпросът е да се съобрази дали е целесъобразно. Вероято ще намерим форма, по която тази идея да се случи. Но нека се прецени от компетентните органи дали това трябва да се прави. Като цяло съм зад тази идея. Трудно е, защото парите от приватизация влизат в Сребърния фонд и трябва да се намери форма, под която парите да се върнат в клубовете или в някакво дружество, което ще ги финансира. Случаят е подобен на този с БДЖ – когато агенцията приватизира дружество от забранения списък, по закон имаме право да приватизираме обособени части или дъщерни дружества след решение на съвета на директорите и съответния министър. В този случай ние не връщаме парите в Сребърния фонд, а на дружеството майка. То може да се преструктурира и да ги изкара като дивидент в държавата и парите да влязат като оборотни”, коментира пред Дартс нюз Караниколов.

Както е известно, сдружението бе създадено от босовете на столичните клубове Левски, ЦСКА, Славия, Локо (Сф) и Академик с цел решаване на проблемите със стадионите в София. Предложението на футболните босове е с парите от приватизацията на спортните обекти да се реновират стадионите на клубовете. “Футболна София” получи подкрепата и на министър-председателя Бойко Борисов.

Нели СТАВРЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *