Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Свят

10 години затвор за Светослав Стойков

 

Светослав Стойков, ритнал безпричинно 26-годишна германка по стълбите на метростанция в Берлин, може да бъде осъден на 5 години затвор заради действията си. Наказанието може да бъде дори 10 години затвор.

27-годишният български гражданин беше задържан в събота на централната берлинска автогара. Той се е връщал в германската столица от Южна Франция, разпознат е от пътник в автобуса, който е сигнализирал немската полица, съобщи Нова телевизия.

Десетки полицаи са чакали автобуса на гарата. Стойков не е оказал никаква съпротива при задържането му още на седалката в автобуса. Българинът е бил незабавно предаден на комисариата на криминалната полиция.Очаква се още в неделя да му бъде връчено повдигнатото обвинение. То не е само за нанасяне на телесна повреда.

„Следствието се води и за опит за убийство“, заяви в събота вечерта говорителят на берлинската прокуратурата Мартин Щелтнер.Разследващите смятат, че с действията Стойков би следвало да е съзнавал, че за жертвата изходът би могъл да е фатален.Жената, която той е блъснал, е можела да загине от падането по стълбите. Освен това тя е паднала само на един метър от релсите, където тя би могла да бъде прегазена от влак.

Снощи в Германия заловиха нападателя от берлинското метро. Светослав Стойков, на 27 години, е бил арестуван при пристигането му на централната автогара в Берлин. Задържан е още докато е седял в автобуса. Стойков е човекът, който на 27 октомври, придружен от още трима българи, причини тежка телесна повреда на млада жена в метростанция в германската столица. Снощи той е разпитан в криминалната полиция, днес се очаква да му бъде предявено обвинение.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *