В Тунис е арестуван племенник на Анис Амри във връзка с атаката в Берлин

Споделете лесно и бързо тази публикация

Властите в Тунис арестуваха племенника на сочения за извършителя на атаката в Берлин тунизиец Анис Амри, предадоха световните агенции. Задържани са и още двама души, заподозрени като свързани с нападението.

По информация на тунизийското министерство на вътрешните работи тримата задържани са на възраст между 18 и 27 години и са членове на “терористична клетка”, посочва Би Би Си. Те са арестувани тази нощ.

Роденият в Тунис Анис Амри бе застрелян от полицията в Милано при акция по задържането му рано сутринта в петък. При атаката, извършена с камион, срещу коледен базар в Белрин загинаха 12 души, а близо 50 бяха ранени.

Сега, според съобщението на тунизийското вътрешно министерство, племенникът на Амри е признал, че двамата са комуникирани чрез кодираното чат приложение “Telegram”, за да избегнат засичането им от разследващи.

По негови сведения тричленната терористична клетка е действала в два града – близо до Тунис и северния гр. Кайруан, където е роден Амри. Племенникът е казал и че подкрепя групировката “Ислямска държава”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *