Пенсионер дари спестяванията си на болни деца

Споделете лесно и бързо тази публикация

Пенсионер от Вършец дари спестяванията си на болни деца. 71-годишният Георги от Вършец това лято даде по хиляда лева на семейства на четири деца с хронични заболявания и това е помогнало за подобрението на някои от децата, съобщи БНТ.

Мъжът помага на своя по-възрастна роднина, която е останала сама и безпомощна. В празничния Рождественския ден той обясни, че иначе не се нещата запомнят. В единствен такъв (труден) момент, ще се помни, каза той.

Днес възрастният човек все още кара старата си кола. И все така продължава да живее, за да помага: от месеци се грижи за своята роднина. “Чувствам едно морално задължение с каквото мога да й помогна, да й удължа живота, да я направя по-щастлива, по-весела”, разказа той.

За празника той е получил подарък от родителите на децата, на които помогна – нова икона. Георги Атанасов: “Донесоха ми много подаръци, много доволни останали хората от моя жест. Те казаха – родителите, че има напредък в лечението и съм щастлив. И на едно детенце да мога да помогна пак ще бъда щастлив, че съм помогнал с нещо и съм направил нещо добро”, разказа пенсионерът.

Тази Коледа Георги иска за себе си само здраве. Всичко останало си го има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *