Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Internet Изборът на редактора Свят

Ураган остави без ток 70 000 в Норвегия

Циклонът Урд, който връхлетя крайбрежието на няколко скандинавски страни, остави без електричество над 70 000 души в Норвегия.
Най-тежко са пострадали южните и западните области на Норвегия, най-вече Хордалан и Согн ог Фльоране, но проблеми в електроснабдяването е имало и в Осло, предаде ТАСС, като се позова на Норвежкото телеграфно бюро. Засега няма данни за пострадали хора.

Циклонът е достигнал ураганна сила. По западното крайбрежие на Норвегия средната скорост на вятъра е била 32 метра в секунда, а отделни пориви са достигали до 45 метра в секунда. Според метеоролозите обаче той вече отслабва.

В Норвегия и Дания частично е преустановено движението на фериботите. До тази сутрин са закрити всички летища с местно значение на западното крайбрежие на Норвегия, а на най-големите летища в страната има забавяне на полети.

До тази сутрин е преустановено автомобилното движение по моста Сторебелт в Дания и Йоресундския мост, свързващ Копенхаген с шведския град Малмьо. Възможно е също така да има нарушения в работата на наземния транспорт в южната част на Швеция.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *