Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Последни новини

Сцена под звездите – Новогодишен концерт в центъра на София

18-а поредна година Българската национална телевизия и Столичната община организират Новогодишна нощ в центъра на София.
Концертът „Сцена под звездите“, който по традиция е на площад „Княз Александър Първи“, ще започне в 22.00 ч. тази вечер и ще продължи до 1.00 ч. на 1 януари, съобщават от БНТ.

Сега водещи на празничния спектакъл ще бъдат певицата Йоанна Драгнева и журналистът Георги Любенов.

В програмата ще се включат едни от най-популярните български изпълнители, сред които Владимир Ампов-Графа, Поли Генова и „Studio 121“ с хореограф Милен Данков, инди-рок музикантите от „Jeremy“, групата „Тангра“, както и Берковската духова музика, ансамбълът „Български ритми“ и други.

Всяка година „Сцена под звездите“ обединява близо 20 000 българи, които посрещат заедно Нова година с празнична заря, музика и танци на площад „Княз Александър Първи“.

Традиционно над 1 милион зрители проследяват музикалното събитие пред телевизионния екран. Събитието е част от календара на културните събития на Столичната община. Празникът на открито отново ще се излъчи на живо в програмите на БНТ1 и БНТ Свят.

Полицията е предприела засилени мерки за сигурност. Тежки машини ще блокират подстъпите към площада, където ще бъдат изградени пропусквателни пунктове.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *