Огнян Герджиков е вероятният служебен премиер

Споделете лесно и бързо тази публикация

За най-вероятен служебен премиер се смята бившият председател на Народното събрание и депутат от НДСВ проф. Огнян Герджиков.
С наближаването на 22 януари, когато новоизбраният президент Румен Радев ще встъпи в длъжност, се засилват догадките за състава на служебното му правителство. Още в средата на декември той съобщи, че е почти готов с избора си, но очевидно преговорите продължават.

По същото време кандидат-президентска оферта Герджиков получи и от Реформаторския блок, но сам я отклони. Според източници, близки до новоизбрания президент, Герджиков към момента е най-вероятният премиер.

“Само за патриарх не са ме канили”, пошегувал се юристът.

Друго спрягано име за премиер е това на бившия шеф на БАН Стефан Воденичаров, но той изглежда по-малко вероятен.

Междувременно излязоха и имена на възможни министри в служебния кабинет, някои от които са близки до партията на Герджиков – НДСВ – Николай Цонев – на отбраната, и Гергана Паси – по еврофондовете. За вътрешен министър се твърди, че е възможно да бъде избран Богомил Бонев, който заемаше поста в кабинета “Костов”.

Вероятен финансов министър е Кирил Ананиев, който в няколко правителства беше заместник-министър, а при управлението на кабинета “Орешарски” беше съветник на премиера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *