Вижте новата атракция – Кучелъв

Споделете лесно и бързо тази публикация

Нова атракция спечели сърцата на хиляди англичани и туристи – куче, което повече прилича на лъв. Мърфи, който е представител на породата Шар Пей, се намира в спасителния център за животни в Норфолк, разказва Daily mail. За разлика от другите кучета от тази древна китайска порода, които притежават къса козина и изобилие от бръчки, той има необикновено дълга и гъста козина, съобщава БГнес.

Най-голяма е козината по врата му, така че кучето наистина може да се похвали с лъвска грива. Почитателите му дори го сравняват с героя Аслан от „Хрониките на Нарния“. За жалост „кучелъвът“, който вече е на 3 години, е оставен от собственика си в приют и Мърфи очаква ново семейство. Според персонала на приюта кучето е толкова очарователно, че със сигурност бързо ще намери нов дом.

Грижещите се за него хора го описват като много лоялен и лесно привързващ се. Шар Пей е една от най-старите породи кучета в света, която обаче почти е изчезнала при комунистическото правителство на Китай между 1960 и 1970 г. Липсата е подтикнала бизнесменът Матго да пише до редакцията на американско списание за кучета през 1973 г. със зов за помощ. Тогава десетки американци започват да внасят кученце Шар Пей и да ги развъждат впоследтвие, спасявайки красивия вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *