Исторически трансфер в родния волейбол

Споделете лесно и бързо тази публикация

Женският отбор на “ЙЕБ-Шумен 05” реализира исторически трансфер. Такъв, за който дори медиен гигант като британската BBC подготвя специален филм, научи BGvolleyball.com. Шуменският отбор ще може да разчита за втория полусезон на състезателката от Иран – Маедех Борхани Есфахани.

Историческото е, че тя ще се превърне в първата спортистка от персийската държава, която ще се състезава професионално извън границите на родината си, при това в европейски отбор. В основата на привличането на иранската волейболистка в редиците на “ЙЕБ-Шумен” е мениджърът Мехмед Башаран, който преди няколко години направи друг звезден трансфер, след като прати в турския “Халкбанк” (Анкара) звездното трио Радостин Стойчев – Матей Казийски – Османи Хуанторена.

Маедех е висока 183 см, на 29 години и играе на поста диагонал на разпределителя. Досега се е състезавала за тима на “Сармайех Банк” в иранското първенство. Част е и от националния отбор на своята страна, който през 2016 г. завършва на шесто място в турнира за Азиатската купа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *