Състоянието на блъсната в гонка е много тежко

Споделете лесно и бързо тази публикация

49-годишната жена, която бе блъсната от 20-годишно момче с беемве след гонка, продължава да е в кома във Военномедицинска академия. Състоянието ѝ е много тежко и тя все още е между живота и смъртта. Александър Вейсел Иванов, който с беемвето си смаза жената и нейна приятелка на 4 януари на околовръстното, вече е привлечен като обвиняем от прокуратурата.

Младежът ще отговаря за причиняване на средна телесна повреда при нарушение на закона за движение по пътищата. Така той може да получи до 3 г. затвор. В момента Иванов е на свобода срещу гаранция от 1000 лв. Разследването срещу него трябва да приключи до 2 месеца. Полицаи и прокурори ще търсят доказателства и за версията, че младежът и друго момче с беемве са се гонили по околовръстното.

Двамата са летели с по над 100 км/ч, когато в рамките на няколко секунди блъснали кола и джип. Александър се забил в полото на две жени, пращайки едната в кома, а на другата счупил два пръста на ръцете. Ударът бил толкова силен, че една от жените на предната седалка се озовала в багажника. Наложило се пожарникарите да режат колата, за да ги извадят. Опонентът му на пътя одрал джип, преди да се забие в табелата на близка бензиностанция. На този етап в показанията си и двамата младежи отричат да са се гонили. Засега другият шофьор не е привлечен под наказателна отговорност, а е само свидетел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *