Асен Петров е бил с над 2 промила алкохол, смесил марихуана и хапчета

Споделете лесно и бързо тази публикация

Видеооператорът Асен Петров е бил с 2,013 промила алкохол в кръвта, пушил е марихуана и е употребил синтетични наркотици преди смъртта си след падане от високо в Белград на 4 януари. Това потвърдиха за “24 часа” източници от българската полиция и сръбски разследващи. Местните власти са категорични, че става дума за самоубийство. Според доказателствата Асен е скочил от тераса между 17-ия и 18-ия етаж на блок, намиращ се на ул. “Милутин Миланкович” № 30 в Белград.

По балкона имало натрупан сняг, а в него останали следи само от един човек – Асен. Заради това сръбските полицаи са отхвърлили версията за убийство. Те не смятат и че смъртта на Асен може да е случаен инцидент, тъй като нямало причина младежът да е на терасата. За версията самоубийство говорел и фактът, че намереният в джоба на Асен ключ не е от блока, от който е паднал. Зданието е от най-високите в квартала, затова криминалисти предполагат, че 26-годишният мъж е влязъл в него с цел да се самоубие. Тялото е намерено по очи, с множество травми и счупвания. Според експертизата младежът е бил жив по време на падането. Близките и приятелите на Асен обаче не могат да повярват, че той се е самоубил. Те го търсиха няколко дни, преди в понеделник да се разбере, че е намерен мъртъв.

Операторът е кроял планове за бъдещето, от Сърбия се е обадил на колежка в Спортал.бг, където работел. Помолил да го акредитират за ски състезанията в Банско през февруари, а вчера е трябвало да замине на лагер с футболния “Левски”.

Мистерия остава и какво е правил Асен в Белград. Той е трябвало да кара ски в курорта Копаоник близо до град Ниш и границата ни със Сърбия. Все още не е ясно и кои са били двете момичета, които са придружавали оператора. В резервацията си през туроператор той е посочил, че ще отседне задно с Борислава Ненкова и Михаела Маринова. Никой от приятелите на Асен обаче не ги познава, загиналият младеж не е общувал с тях през социалните мрежи. Колега: Асен беше много повече от оператор, не ми останаха сълзи Асен Петров е почнал работа в Спортал.бг, след като е чакал на входа на редакцията за лична среща. Това пише във фейсбук негов колега, подписал се като Стефан Хр.

“Чета навсякъде по медиите за “видеооператора Асен, а той е много, много повече от това, не само като личност, но и в професионален план. Искам да ви разкажа нещо за второто, защото за мен бе чест да работя с моя приятел с шапката Асен. Преди около 10 години се връщахме от поредните снимки изморени и с много чанти с техника по гърбовете ни, а той чакаше пред входа на офиса някой да му отвори. Когато ни видя и позна, че сме от екипа на Спортал, ни заговори и на второто изречение ни обясни как си търси работа. Ние тримата погледнахме умно и поне аз си помислих за куража му да дойде така сам и да ни се представи (без интервюта, без CV-та, ей така, защото му се работи на момчето). Когато се качихме горе, още в първите минути стана ясно, че има нужните технически познания, визия и качества и не след дълго започна да работи с нас и по-специано във видеоотдела на сайта и цялата уебгрупа. Дава всичко от себе си и през годините се разви изключително много и е един от най-добрите в професията си. Превърна се в лидер и в голям мъж. Той не е само “видеооператорът” Асен. Пътували сме много по всякакви места за всякакви проекти и за мен е изключителна привилегия, че го познавам! Той е страхотен с камерата, фотоапарата, фотошопа, видеомонтажа, ефектите, бърз с лаптопа и много други. Той е един млад човек, който обиколи света с камерата и раницата си. Когато играем пак тенис на маса заедно, този път ще ти е по-трудно и няма да ме победиш толкова лесно… Много ми е мъчно, очите са ми червени и не ми останаха сълзи”, завършва поста си колегата на Асен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *