Нови дупки по булеварди и улици в София

Споделете лесно и бързо тази публикация

Множество нови дупки са се образували по основни булеварди и квартални улици в София, съобщи БНР, позовавайки се слушателски сигнали.
Сред най-засегнатите райони е централната община „Триадица“, където дори паважът е разместен, показа репортерска проверка на радиото.

Зам.–кметът по транспорта Евгени Крусев призна, че всяка зима възникват подобни проблеми. Те се получават на места, където асфалтът е изкърпван и във фугите между старата и новата настилка влиза вода, обясни той.

“Действително са констатирани дефекти както по асфалтови настилки, така и по павирани булеварди. Действаме своевременно – увери зам.-кметът. – От няколко дни насам 12 екипа работят по отстраняването на тези неравности – пренареждане на паваж, където това е необходимо и аварийно запълване на дупки със студена асфалтова смес.”

Той призова шофьорите да подават сигнали до дирекция „Транспортна инфраструктура“ на Столична община.

Междувременно от полунощ 120 снегорина почистват софийските улици. Очаква се снеговалежът да продължи и в час пик. В малките квартални улици почистването е изключително трудно заради паркираните автомобили.

Иначе валежите обхванаха цялата страна. За всички райони, без крайните югозападни, е в сила жълт код за обилни снеговалежи. По морето предупреждението е и за силен вятър. От АПИ съобщават, че пътищата са предимно мокри и заснежени, по усойните места – заледени, но почистени и обработени.

Най-много сняг вече е натрупало в Хасковско и Великотърновско – над 40 сантиметра. Пътната агенция въведе тази сутрин ограничения в област Бургас за всички превозни средства по пътя Миролюбово – Каблешково. Забранено е и движението на камионите над 12 тона през прохода Предела и пътищата Ботевград – Правец, Луковит – Ябланица и Айтос – Ябълчево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *