САЩ ни върнаха в Студената война, критикува Москва

Споделете лесно и бързо тази публикация

Администрацията на президента на САЩ Барак Обама развали американско-руските отношения до ниво, сравнимо със Студената война.

Това заяви говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова на брифинг за резултатите от президентството на Обама, информират руски медии.

Резултатите са плачевни. Отиващият си екип на демократите целенасочено тласна двустранните ни отношения до нивата от Студената война“, отбеляза тя и поясни, че Белият дом е продължил да го прави до последните си часове. Тя подчерта, че САЩ са показвали подобно поведение към Москва много преди събитията в Украйна с цел политика на изолиране на Русия.

Политиката на Вашингтон за изолиране на Русия беше странна за нас от самото начало. Тази риторика се провали. Държавният секретар на САЩ Джон Кери призна, че тази политика се е провалила“, поясни Захарова.

Говорителят посочи значителен брой контакти с руското външно министерство, инициирани от Кери в “пика” на изолационната политика.

Тя каза още, че много пъти е имало опити за вербуване на руски дипломати през последните години.

Във вторник руският външен министър Сергей Лавров разкри, че разузнаването на САЩ е увеличило усилията си за вербуване на руски дипломати през последните няколко години.

Искрено съжаляваме, че президентството на Барак Обама, особено втория му мандат, се превърна в период на пропуснати възможности за двустранните отношения. Не донесе и много добро на останалия свят също, където нестабилността през последните 8 години, включително заради необмислените действия на Вашингтон, се увеличи“, каза още Мария Захарова.

Тя изрази надежда за по-добри отношения с новата администрация на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *