Обявиха състава на новия ансамбъл за първото му голямо състезание

Споделете лесно и бързо тази публикация

Стана ясен състава на националния ансамбъл по художествена гимнастика, който ще вземе участие на първото състезание след оттеглянето на златните момичета, които спечелиха бронзови медали на олимпийските игри в Рио, съобщава бТВ.

Новата треньорка Весела Димитрова ще се довери на Елена Бинева, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова. Те бяха селектирани от 10 момичета, които започнаха подготовка още през миналата година на високопланинската база Белмекен.

Състезанието Гран При на Москва ще бъде първо за новите грации и ще се проведе от 17 до 19 февруари в руската столица. За капитан на състава беше избрана най-опитната в него – Симона Дянкова. В новия ансамбъл няма нито една гимнастичка, която е тренирала с момичетата на Ина Ананиева, спечелили световна титла от Измир през 2014 г., бронз от олимпийските игри в Рио де Жанейро и още десетки други отличия.

И втората резерва на тима – Снежана Дечева, сложи край на спортната си кариера. Това обяви самата тя в социалните мрежи. Причините са множеството контузии, които дават отражение на здравословното ѝ състояние в момента. В края на 2016 г. Любомира Казанова, която се включи “на пожар” в ансамбъла за европейското първенство в Израел след инцидента с Цветелина Стоянов, обяви, че се отказва заради контузия в глезена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *