Откраднаха кола, с която всеки ден карат дете на рехабилитация

Споделете лесно и бързо тази публикация

Марти е на 2 години и страда от понижен мускулен тонус. За да проходи, родителите му го водят всеки ден на рехабилитация от столичния квартал „Гевгелийски” до „Студентски град”. Или от единия, до другия край на София.

„Това беше причината да се науча да шофирам и да купя автомобил”, разказва майката Станка Костадинова пред NOVA.

Благодарение на автомобила, детето ходи редовно на рехабилитация. До миналата седмица, когато крадци го задигат от паркинга пред блока.

„Когато слязох с детето, за да го заведа на рехабилитация, установих, че автомобила го няма. Последно паркирах автомобила тук, от тази страна на улицата. В него беше и детското столче”, разказва Станка.

Оттогава няма следа нито от детското столче, нито от колата. Полицията ги търси.

„Пуснах съобщение, ако обичат да го върнат. Вчера се свърза един човек от друго населено място. Каза, че смята, че е видял моя автомобил. Аз се обадих в съответното РПУ, но не беше”, разказва майката.

А всеки ден, без рехабилитация, може да се окаже фатален за малкия Мартин.

„Изключително важно е да има редовна физикална терапия. Тоест трябва си интензивна работа с детето, за да може да не изостава нито двигателно, нито интелектуално”, обясни Станка Костадинова.

За да не изостава, Станка няма голям избор. Трябва да води детето си на раздвижване или с такси, или с градския транспорт.

„Таксито в едната посока е 15лв., тоест в двете посоки е 30лв. Друг вариант би бил да стигна оттук до метрото. И метрото може да ме заведе до „Г.М. Димитров”. Тоест оттам трябва да отида с автобус. Това би бил вариант, но не съм го изпробвала”, обяснява Станка Костадинова.

Ако се наложи, ще го изпробва, но все пак, се надява, че крадците може и да се смилят и да върнат откраднатия ѝ автомобил.

„Ако автомобилът е цял, просто да го оставят тук пред блока. Ако не, се надявам, виждайки, че причиняват огромен дискомфорт и нещастие, дори един от тях да се откаже да участва в такива неща, това би било голям успех за мен”, заявява Станка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *