Огнян Герджиков ще е служебен премиер

Споделете лесно и бързо тази публикация

Бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков ще е служебен премиер в кабинета на президента Румен Радев. Днес евентуални министри в служебното правителство се събраха в президентството. Неофициално се спряга името на Илко Семерджиев за министър на здравеопазването.

Все още не е ясно окончателно кой ще е служебният премиер, но към момента Огнян Герджиков е най-вероятният вариант.
Кирил Ананиев се очаква да оглави финансовото министерство. Името на бившия шеф на полицията в Пловдив Пламен Узунов се спряга за служебен вътрешен министър.

Бившият председател на Надзорния съвет на НОИ Гълъб Донев, който беше заместник на Ивайло Калфин в социалното министерство, най-вероятно ще оглави ведомството.

Посланикът в Берлин Ради Найденов е едно от новите лица. Toй беше началник на кабинета на бившия премиер Симеон Сакскобургготски. Очаква се той да поеме външното министерство. Росен Асенов е вероятният служебен министър на екологията.

На „Дондуков” 2 се появи и актьорът Рашко Младенов, който се очаква да стане министър на културата в служебния кабинет. На срещата се появиха зам. генералният директор на НКЖИ Христо Алексиев и деканът на Стопанския факултет доц. Теодор Седларски. Да влиза в сградата на “Дондуков”2 беше забелязана Екатерина Михайлова от ДСБ, заради което тя е спрягана за правосъден министър.

Междувременно президентът издаде указ, с който назначи Елена Йончева за прессекретар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *