Продължава делото срещу бившия кмет Иван Евстатиев

Споделете лесно и бързо тази публикация

Нова съдебно-медицинска експертиза трябва да установи дали 16-годишната Ирена Белухова е правила секс за първи път с бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев, за което той е обвинен в изнасилване, съобщи БНР.

Според адвоката му Ташкена Колчева момичето е имало полов живот преди януари 2016 година, когато е била срещата й с обвиняемия и станалото между тях е било по нейно желание.

В Наказателния кодекс при обвинението в изнасилване не се прави разлика дали пострадалата е девствена или не, коментира адвокатът на семейство Белухови Иван Грошев.

Според него защитата на Евстатиев цели да протака процеса и да промени мярката за неотклонение на бившия кмет.

Иван Евстатиев е в ареста от 17 януари миналата година и дългият престой зад решетките даде повод на защитата му да поиска по-лека мярка. Съдът обаче отказа.

Делото бе отложено за 7 март.

Според адвоката на пострадалата Иван Грошев всички факти са изяснени и днес трябваше да има присъда. Той се обяви против исканата очна ставка между момичето и Евстатиев.

Бащата Георги Белухов посочи, че очна ставка би разклатила допълнително психиката на дъщеря му.

По делото предстои разпит на двама свидетели. То е разпределено в Пловдив, след като магистратите в Пазарджик си направиха самоотвод, заради предишни колегиални контакти с бившия кмет Иван Евстатиев.

Той се яви тази сутрин в съда и заседанието започна при закрити врати поради интимния характер на ситуацията и непълнолетието на момичето.

На последното заседание през декември настъпи неочакван обрат, когато стана ясно, че върху бутилка водка от хотелската стая, където е станало всичко, е открит пръстов отпечатък, който не е нито на Иван Евстатиев, нито на момичето.

Става дума за трети замесен и за неговото установяване адвокатката на подсъдимия е поискала нова експертиза. Според нея това най-вероятно е шофьорът на бившия кмет, Иван Виденов, който досега не желаеше да дава показания.

Адвокат Ташкена Колчева допуска, че той може би е почистил мястото. Съдът прие искането за изготвянето на нова експертиза и се очаква нейното заключение да бъде оповестено на днешното заседание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *