Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Изборът на редактора Последни новини

„Форд” губи $200 млн. от отказа си да строи завод в Мексико

Американският автомобилострителен гигант „Форд” (Ford Motor Co) отчете загуба за четвъртото тримесечие на 2016 година, предадоха Ройтерс и БТА.
Като причини компанията сочи счетоводни промени в пенсиите и разходите поради отказа от строителството на завод в Мексико, което Доналд Тръмп атакуваше по пътя си към Белия дом.

За тримесечието компанията е на загуба от 783 милиарда долара или 20 цента на акция, а приходите са се свили с 4 на сто до 38,7 милиарда долара.

Резултатът е засегнат от 200 милиона долара разходи, свързани с отказа на компанията да строи нов завод за сглобяване на коли в Мексико. Проектът за 1,6 милиарда долара се беше превърнал в мишена за Тръмп по време на предизборната му компания.

За цялата 2016-а автомобилопроизводителят е на печалба от 10,4 милиарда долара преди облагане. Това отстъпва само на рекорда от 2015 година – 10,8 милиарда долара.

„Форд” обаче потвърди прогнозата си за по-ниска печалба през 2017 година, за разлика от по-оптимистичните очаквания на останалите детройтски гиганти – „Дженеръл мотърс” (General Motors) и „Фиат Крайслер” (Fiat Chrysler).

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *