Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Последни новини Свят

Берлускони на съд за корумпиране на свидетели

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще бъде съден за подкупване на свидетели, предадоха световните агенции.

Следователи обвиняват 80-годишния политик в корумпиране на свидетели, така че те да свидетелстват в негова полза по делото Рубигейт. По това дело Берлускони бе обвинен в платен секс с непълнолетна и в злоупотреба с власт.

Разследващите твърдят, че Берлускони е дал над 10 милиона евро на гости на купоните в своята вила в Аркоре край Милано, така че те да свидетелстват в негова полза.

Средствата са били платени в периода 2011 г. – 2015 г., като 7 милиона е получила мароканката Карима ел Махруг, известна като Руби, заради която Берлускони бе съден по делото Рубигейт. Освен пари в брой, бившият премиер е подкупвал свидетели и с коли, подаръци, жилища, плащане на фактури и на медицински разходи.

По делото Рубигейт Берлускони бе осъден на първа инстанция на 7 години, но той обжалва и бе оневинен от Касационния съд през март 2015 г.

Двадесет и двама души, дали показания по Рубигейт, бяха дадени на съд за корупция, като процесът започна на 11 януари. Следващото съдебно заседание е насрочено за 3 юли. Руби е една от подсъдимите.

В петък италиански издания съобщиха, че има ново разследване срещу бившия премиер по подозрения за превеждане на пари на няколко млади жени.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *