Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Свят

Тръмп и Путин се договориха да си сътрудничат в Сирия

В първия телефонен разговор между президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин те са се договорили да опитат да подобрят отношенията между двете страни и да си сътрудничат в Сирия, но темата за отмяна на руските санкции не е била повдигана.

Според съобщението на Кремъл се казва, че са обсъждани актуални международни проблеми, сред които кризата в Украйна, ситуацията в Сирия и борбата с международния тероризъм.

Руската страна описва „разговор в позитивен и делови тон“ и допълва темите с арабско-израелския конфликт, иранската ядрена програма и положението на Корейския полуостров.

Тръмп и Путин са разговаряли почти 1 час, като „президентите се изказаха за изграждане на реална координация на руските и американските действия с цел разгром на „Ислямска държава“ и другите терористични групировк ив Сирия“, допълва руската страна.

Белият дом потвърди, че е разговаряно за това как да се работи заедно срещу групировката и за мир в Сирия, за подобряване на двустранните отношения, „които се нуждаят от ремонт“, и „за други важни въпрои, предизвикващи загрижеността на двете страни.

Световните агенции обръщат внимание, че САЩ разпространиха официална информация за разговора часове след Кремъл и че тя е много оскъдна.

„Ройтерс“ коментира, че тепърва ще се види дали ще последва чувствителна промяна в Сирия, където засега сътрудничеството е ограничено до координация самолетите на двете страни да не попадат в конфликтни ситуации.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *