Министърът на спорта: Ще подкрепяме състезания от висок ранг

Споделете лесно и бързо тази публикация

„Държавата ще подкрепя състезания от висок ранг, в които България има шампиони и спортисти от световна величина“, заяви министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева на пресконференция по повод предстоящите стартове от Световната купа по сноуборд в Банко на 3, 4 и 5 февруари.

Спортният министър определи състезанието като изключително важно за развитието на зимните спортове у нас и утвърждаването на България като перфектен домакин на състезания от такъв висок ранг, съобщиха от ММС. Проф. Дашева подчерта, че е горда от факта, че нашите звезди в сноуборда Радослав Янков – носител на Световната купа в паралелните дисциплини за сезон 2015/2016 г., и Александра Жекова – пета от олимпиадата в Сочи в сноубордкроса, които са нейни студенти, ще имат възможността да бъдат домакини на предстоящите стартове и да поканят най-големите имена в този спорт у нас. Елитът на световния сноуборд пристига в Банско за участие в първата в историята Световна купа по сноуборд в България.

Участниците в паралелния гигантски слалом /мъже и жени/ са 100. Също 100 са и участниците в спринткроса. Заедно с тях ще бъдат и техните треньори и екипи от специалисти, съобщи Цеко Минев – президент на Българската ски федерация. България ще бъде представена от Радослав Янков, Александра Жекова и Теодора Пенчева, която ще се състезава в паралелния гигантски слалом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *