“Музикаутор” е изпратило сигнал до СЕМ за проверка на договора на БНР

Споделете лесно и бързо тази публикация

“Музикаутор” е изпратило сигнал до Съвета за електронни медии /СЕМ/ за извършване на проверка на договора на генералния директор на БНР, съобщиха от дружеството за управление на авторски права. В случай че се установят нередности или нарушения, от “Музикаутор” апелират регулаторът да предприеме съответните действия съобразно предоставените му от закона правомощия.

От дружеството посочват, че причината за сигнала са обстоятелства, с “които се поставят сериозни съмнения за спазването на договора за управление на БНР, на българските закони, в частност Закона за радиото и телевизията и Закона за авторското право и сродните му права, както и на международните норми”.

В сигнала “Музикаутор” посочва, че понастоящем генералният директор на БНР не показва воля и желание за постигане на споразумение. Вместо това от 1 януари 2017 г. се предприемат мерки, като организиране на обществени дискусии, искания пред Комисията за защита на конкуренцията и съда срещу “Музикаутор”, които по-скоро отлагат решаването на спора, вместо да го приключат, отбелязват от дружеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *