Проверяват обявена в последния момент обществена поръчка за ваксини

Споделете лесно и бързо тази публикация

Здравният министър в служебния кабинет Илко Семерджиев проверява обществената поръчка за ваксините, сключена в последния момент от предшественика му Петър Москов.

Още в събота Семерджиев е събрал екипа на Министерство на здравеопазването. Установихме действително, че тази поръчка е обявена в последния ден преди ние да застъпим, изтъкна той на брифинг след заседанието.

Илко Семерджиев е разпоредил внимателно да се проучи тръжната материя. Търси се механизъм да се осигурят ваксини за три години. Не трябвало да има недостиг на ваксини. За някои ваксини, по думите на Илко Семерджиев, сроковете за поръчка варират от 24 до 36 месеца.

Припомняме, че преди ден в телевизионно интервю Петър Москов отрече да е правена обществена поръчка за ваксини часове преди края на мандата на кабинета “Борисов 2”. Помолен за коментар на информация за обществена поръчка за 23 млн. лв., Москов обяви, че тази новина не е истина. Той е категоричен, че поръчката е за 38 млн. лв. и е пусната миналата година. Тази година нямало нови поръчки.

На Москов са повдигнати обвинения заради турските ваксините. Той е категоричен, че интересът на гражданите по отношение на ваксините не е ощетен. Задължението му било да гарантира ваксините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *