Герджиков назначи трима зам.-министри в МВР

Споделете лесно и бързо тази публикация

Числеността в политическите кабинети в администрацията на Министерския съвет е 42 щатни бройки, съобщиха от пресофиса на МС, добавяйки, че към момента малка част от тях са заети.

Целта на приетите вчера промени в Устройствения правилник на МС и на неговата администрация е преструктуриране на наличните щатове съобразно функционалните отговорности в структурата на правителството, уточниха от МС.

Припомняме, че вчера служебният кабинет определи щатовете, с които ще разполагат в политическите си кабинети министър-председателят и заместник министър-председателите. В кабинета на премиера техният брой става 16.

В същото време стана ясно, че служебният премиер Огнян Герджиков назначи трима заместник-министри на вътрешните работи и така попълни екипът на министър Пламен Узунов.

За заместник-министри са назначени Венцислав Катинов, Емил Ганчев и Маринела Белева.

Катинов е работил от 2001 г. в ОДМВР-Плевен. В периода 2014-2015 г. е директор на дирекцията. Награждаван е за конкретни разкрити тежки криминални престъпление и за постигнати високи резултати в служебната дейност. Има висше икономическо образование.

Ганчев е главен експерт по сигурността на информацията в Районния съд в Пловдив. Бил е директор на ОДМВР-Пазарджик. Многократно е награждаван за високи професионални постижения. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност “Право”.

Белева е директор в Държавна агенция “Технически операции”, била е и заместник-директор на ДАНС и директор на дирекция в МОН. Завършила е ВФСИ “Д. А. Ценов” – Свищов, със специалност “Счетоводство и контрол”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *