Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Съдът пусна крадлата Доника и остави зад решетките партньора й Петко

Съдът пусна Доника Попова, която е обвинена, че е откраднала дарения за болно дете в Бургас, съобщи 24 часа. Тя няма да лежи зад решетките по време на процеса, защото магистратите са се смилили над нея и са й наложили възможно най-леката мярка – „подписка“.

Съучастникът й Петко обаче остава зад решетките, докато се гледа делото. Той е с най-тежката мярка – „задържане под стража“.

Първоначално от прокуратурата поискаха такава мярка и за двамата. Петко Великов е рецидивист с предишни осъждания. Защитникът му се опита да му издейства освобождаване, изтъквайки, че има тежко семейно положение – и двамата му родители са болни и се грижи за тях. Самият Петко е наркоман и периодично се лекува в психодиспансер.

Припомняме, че двамата бяха задържани по „сигнал“ от социалните мрежи. Това се наложи, защото собственикът на магазина, от който откраднаха кутията за дарения, не беше подал сигнал в МВР, а предпочел да популяризира записите от камерите в интернет. Оттам и разследващите са се самосезирали.

Двамата бяха намерени в апартамента на техен приятел, където се криели.

Те са стари познати на униформените и преди са били хващани да крадат имущество или пари от магазини.

Петко е с 12 присъди за кражби и е лежал в затвора два пъти.

Охранителните камери са снимали как Доника отмъква парите, а Петко я „охранява“ и чака на входа. Защитникът му се опита да използва този факт – че Великов не е участвал пряко в кражбата, но магистратите не сметнаха за достатъчен мотива.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *