Преподавател от Стопанска академия е сред най-добрите спортисти на община Свищов

Споделете лесно и бързо тази публикация

Преподавателят от Стопанска академия – ас. д-р Иван Ангелов е сред 10-те най-добри спортисти на община Свищов за 2016 г. Младият преподавател от катедра „Международни икономически отношения” е състезател по кикбокс на СК „БОЛГ” – Свищов с треньор Мартин Минков.
На церемонията по награждаване на най-добрите спортисти, която се състоя в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, стана ясно, че номинациите са направени от 11 спортни клуба в общината. Ас. д-р Иван Ангелов е номиниран за завоюваната през 2016 г. вицешампионска титла на държавно първенство в категория до 69 кг. при мъжете.

Иван Ангелов завършва специалност МИО през 2011 г. и магистърска степен по програма „Международен бизнес и мениджмънт” през 2012 г., а от 2013 до 2016 г. е докторант към катедра МИО. Изборът на специалността за обучението си той обяснява с афинитета му към чуждите езици и култури. Още по време на следването си успява да натрупа знания в интересни за него области, като международни инвестиции, търговия и политика. Посещава Европейския парламент в Брюксел и се запознава с дейността и функциите на Европейската комисия. Наред с участията си като студент в редица научни форуми в страната и чужбина, Иван Ангелов продължава да тренира активно любимия си спорт, който е стартирал през 2007 г. По време на следването си участва в републикански състезания и национални студентски първенства, от които има завоювани три бронзови, два сребърни и един златен медал. През 2014 г. става златен медалист в Националната спортна универсиада, организирана от Асоциация за университетски спортове, в НСА – гр. София.
IMG_7913
„Този спорт ми помогна да изградя дисциплинираност в работата си, да спазвам крайни срокове, да си поставям нови и все по-високи цели, и да не се отказвам, когато срещам трудности и препятствия. Динамичната среда и интензивното ми участие в различните активитети, по време на обучението ми в специалност МИО, ми помогнаха да се изградя като личност, да вярвам в знанията и уменията си, и да посрещам професионалните и лични предизвикателства в живота уверено, с „високо вдигнат гард” и желание за победа”. Това сподели младият академичен преподавател след церемонията по награждаване на най-добрите спортисти. Наградата на ас. д-р Иван Ангелов връчи Камен Пенев – бивш състезател по борба, заслужил майстор на спорта и почетен гражданин на Свищов. По покана от общинското ръководство, сред официалните гости на церемонията бе доц. д-р Николай Нинов, зам.-ректор по студентска политика и институционални комуникации на Стопанска академия.
IMG_7911

IMG_7912

Титлата „Спортист на годината на община Свищов” за втора поредна година бе присъдена на Тихомир Иванов – състезател по скок височина (СК „Свилоза” – Свищов), класирал се на 10 място на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и 5 място на Европейското първенство в Амстердам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *