Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Последни новини Свят

Войник стреля по подозрителен мъж край Лувъра (Видео)

Стрелба и евакуция в Лувъра в Париж! Въоръжен с мачете мъж нападна охраната на музея, след като те опитали да го проверят.

С викове „Аллах е велик“, мъжът атакувал един от войниците, охраняващи Лувъра. Четирима тежко въоържени охранители се опитали да го обезвредят, но той оказал съпротива. Наложило се да го прострелят, за да го спрат.

Инцидентът е станал малко след 10:00 часа местно време. В този момент в Лувъра е имало 250 посетители. Мъжът искал да внесе два големи сака в подземния търговски комплекс. При опит да го претърсят той извадил голям нож  и наръгал един от войниците, който е леко пострадал.

Друг открил огън и изстрелял пет куршума, един от които улучил нападателя в корема. Мъжът, чиято самоличност и националност все още не са установени, бил тежко ранен.

Френският премиер Бернар Казньов заяви, че очевидно става дума за терористично нападение. Нападателят е ранен тежко и има опасност за живота му.

Районът около музея е отцепен от многобройни полицаи с бронежилетки. Хиляди туристи бяха изведени от района около главния вход на известния музей. Целият квартал е отцепен, а метрото подминава спирката на Лувъра, която е затворена.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *