Цацаров разнищва “Топлофикация” след думите на Манолова

Споделете лесно и бързо тази публикация

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира от публикации в медиите и нареди проверка за безстопанственост в “Топлофикация – София”. Тя трябва да бъде извършена от Специализирано звено “Антикорупция”, съобщиха от прокуратурата.

Повод за реакцията на Цацаров е изявление на омбудсмана на Република България Мая Манолова. В него тя казва, че “…около 3 млн. лв. дружеството “Топлофикация -София” е дало на адвокатски кантори и това става ясно от бизнес плана за развитието на дружеството, представен пред Столични общински съвет миналата седмица”.

Това изявление е направено от г-жа Манолова при разглеждането на делото, която тя води срещу “Топлофикация – София” в Административния съд София – град по повод обжалване на отказ да се предостави информация за дейността на дружеството по реда на Закона за достъп до обществена информация.

Изявлението на омбудсмана и данните, съдържащи се в него сочат на евентуално извършено престъпление безстопанственост в особено големи размери, поради което главният прокурор разпореди на Специализираното звено “Антикорупция” в Софийска градска прокуратура незабавно извършване на проверка по случая.

По късно на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че 3 милиона лева дала “Топлофикация София” за адвокатски услуги. Според нея това е признак за безстопанственост, а и столичното парно си имало юристи.

Това е обществен проблем, изтъкна Арнаудова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *