Бандата на Пачата хваната заради обир на празен сейф

Споделете лесно и бързо тази публикация

Обир на празен сейф е причината полицаите да заловят бандата на Павел Дочев-Пачата, Иво Иванов-Пирона, Иван Илиев-Турчина и Владислав Георгиев-Ади, научи “24 часа”. Те бяха арестувани в четвъртък вечерта. Групата излязла около 21 ч с краден джип и задигнала 2 каси в столичния кв. “Овча купел”.

В първата имало 5000 лв., а във втората – 30 000. Плячката обаче не им била достатъчна и четиримата бандити с колоритни прякори тръгнали към трети сейф в кв. “Младост”. На влизане в офиса, който бил в жилищна сграда, ги видял един от живущите в блока.

“Ей, старче, стой си и си гледай работата”, казали бандитите на дядото, който ги попитал какво правят. Те дори не го заплашили с оръжието, което носели. Мъжът веднага подал сигнал и след минути барети и криминалисти тръшнали четиримата на земята. Само секунди преди това те разбрали, че поредната разбита каса била празна. При последвалите обиски полицаите открили откраднатите пари в задните джобове на бандитите, както и оръжията им. Бандата е следена повече от година. По оперативна информация тя е отговорна за над 40% от обирите в София.

И 4-мата мъже са с по няколко присъди, а досиетата им започват от мутренските времена през 90-те години на миналия век. Ади е сред най-активните крадци от т. нар. Люлинска банда. Бил е обучен от тартора на групата – легендарния Йордан Цонков-Джиджи, който беше убит през 2009 г. Ади е сред най-добрите му ученици заедно с неуловимия Мишо Николов-Кривия. Иван Турчина и Павел Пачата пък са преквалифицирали се автокрадци. Пачата дори бе заловен през 2014 г. в Испания да задига автомобили заедно с Георги Живков-Фогата и Иво Ряпата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *