БСП реже депутати с над 3 мандата от листите си

Споделете лесно и бързо тази публикация

Напрежение в червено! Сблъсък между ръководство и стари депутати на конгреса на БСП! Причината – предлаганите промени, които ще лишат от бъдещи депутатски места всички социалисти, изкарали по три мандата в Народното събрание. Какво обещават от Левицата за изборите?

Промяна. Отвътре и отвън. Промяна на устава и реда в партията. С тази цел започна столетницата – 49-тия си конгрес.

„Всеки в партията да знае, че гласът му е важен и пряко да избира председателя си, но и да ограничим председателят в два мандата, за да не се блазни да ползва тази практика”, коментира председателят на БСП Корнелия Нинова.

Промяна и за депутатите на партията. Промяна, която започна да създава лагери в партията. Така аут от следващия парламент ще са част от лицата на старото ръководство.

„Който се опитва да променя правила та на играта в свой интерес, в последния момент – обикновено губи”, казва Георги Божинов.

„Хората искат нови лица и затова правим промените”, коментира Кирил Добрев.

„Чистките са едно отминало време. Очевидно, че търсят комфорт за председателя”, на мнение е Атанас Мерджанов.

„Ако все пак успее да преведе своята линия, той ще бъде голям председател на една малка партия”, казва още Георги Божинов.

„Искам да кажа на колегите, че има живот и извън парламента, и че те могат да са полезни за партията и в нейните редици”, казва Кирил Добрев.

Промяна и в управлението на страната. Столетницата даде заявка за нови политики във всички сфери на държвата, защото пари имало.

„Стига да се харчат разумно”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

Ако спечелят изборите промяна искат и на традициите. Например тази –  премиерът да е мъж.

„Премиер трябва да е Корнелия Нинова”, категоричен бе председателят на ПЕС Сергей Станишев.

„Когато говори учител, въздухът да трепери от уважение, а когато български политик излезе на международна сцена, с респект да се казва „Влиза България”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *