17-годишен отива на съд в Сливен, направил бебе на 13-годишна

Споделете лесно и бързо тази публикация

Районната прокуратура в Сливен предаде на съд непълнолетен младеж, съвкупил се с момиче, ненавършило 14-годишна възраст, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас. Делото е насрочено за 21 февруари т.г. По закон роденият през 1999 г. Васил С. трябва да застане пред Темида, макар любовта му да е споделена и вече да е баща на момче от греховната си връзка.

Той е подсъдим за това, че през август 2015 г. в Сливен, макар и непълнолетен, но като разбирал свойството и значението на извършеното, имал полов акт с 13-годишно момиче – престъпление по чл.151, ал.1, във връзка с чл.63, ал.1, т.3 от Наказателния кодекс. Пострадалата и подсъдимият били съученици в седми клас през учебната 2014/2015 г. Това не е необичайно, тъй като младежът повтарял няколко класа и с почти 3 години по-малката от него девойка го застигнала. Тя се влюбила в по-големия си съученик и през август 2015 г., след края на учебната година, го поканила в дома на родителите си, които по това време били на гурбет в Италия като сезонни земеделски работници. Подсъдимият също харесвал момичето и знаел, че то не е навършило 14 години, но въпреки това легнал с него, без за това да бъде използвана сила. Пострадалата по-късно забременяла и през юни 2016 г. родила момченце.

След като разбрала, че е бременна, тя съобщила на любимия си за това. Малко по-късно двойката уведомила за случилото се и родителите на младежа, като Васил и възлюбената му заявили, че искат да живеят заедно. Което и станало – от август 2015 г. двамата заживяли на семейни начала в дома на родителите на младия татко. Това далеч не е първата подобна история в Сливен. В съкратено съдебно заседание на 30 януари т.г. условна присъда от година и 4 месеца с 4 години изпитателен срок получи Симеон Симеонов от същия град, който също бе обвинен, че се съвкупил с момиче, ненавършило 14-годишна възраст.

За разлика от Васил, Симеон вече бил навършил 18 години, когато през 2014 г. се запознал чрез Фейсбук с малолетното момиче, което на 13 март м.г. му роди дете. В хода на разследването било установено, че първият полов акт между двамата бил доброволен, после те заживяли на семейни начала.

15-годишният Ангел Д. от Сливен на свой ред също ще отиде на съд. Той предизвика обществения интерес към себе си, тъй като 13-годишната Златка С. му роди момченце на 1 януари т.г. и бебето се оказа първото за годината в областната болница. Момченцето Динко е желано бебе и ще расте в добри условия, но въпреки това заради нарушението на закона таткото ще се изправи пред Темида.

Случаят с Ангел стана повод от прокуратурата в Сливен да обобщят, че в периода 2014 -2016 г. в града са осъдени общо 109 души, за това, че са имали престъпни съвкупления с малолетни лица от женски пол, заживяли са на съпружески начала с лица от женски пол, ненавършили 16-годишна възраст, както и срещу родители, улеснили започване на такива съжителства. В почти всички тези случаи нарушителите на закона са от ромски произход. Засега антирекорда държи Кортеза от Сливен, която роди дете през 2009 г., когато бе едва на 11 години. В момента тя го отглежда успешно, научи “24 часа”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *