ГЕРБ контраатакува: Ген. Константин Попов повежда листата в Пловдив

Споделете лесно и бързо тази публикация

Първокласният военен пилот ген. Константин Попов по всяка вероятност ще поведе листата на ГЕРБ в Пловдив. Предложението идва от местната организация, която внася в момента номинацията на доскорошния началник на отбраната в Изпълнителната комисия на партията. Ген. Попов ще е от гражданската квота.

Той е силно свързан с града на тепетата, тъй като кариерата му започва като млад летец в авиобаза Граф Игнатиево.  След това е неин командир. Дълги години е живял в Пловдив, изтъкват от ГЕРБ. Наскоро в телевизионно участие Бойко Борисов намекна, че и ГЕРБ не отстъпва на БСП по достойни генерали и даде пример с ген. Попов.

Той е опитен летец, завършил е военна академия в САЩ и е заемал командни длъжности в НАТО – в Полша и Измир. Когато ръководеше авиобазата в Граф Игнатиево, началник-щаб там беше Румен Радев, припомнят военни. Попов подаде оставка като шеф на отбраната в края на м.г. С най-много номинации за водач на листата на ГЕРБ в Пловдив е  Бойко Борисов.

Партийните структури в града на тепетата са издигнали също Цветан Цветанов и Менда Стоянова. Бившата шефка на бюджетната комисия обаче може да попадне в листата на Пловдив-град евентуално на втора или трета позиция,  тъй като вече е издигната за водач в Пловдив-област.

Бившият кмет  и настоящ общински съветник Спас Гърневски също е предложен в депутатската листа на ГЕРБ от гражданската квота. В момента предложенията се представят в централата на партията в София от кмета Иван Тотев, който е градски лидер на ГЕРБ. Последна дума имат Изпълнителната комисия и Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *