Простреляният шофьор е в тежко състояние, бил е част от наркомрежа

Споделете лесно и бързо тази публикация

Простреляният вчера таксиметров шофьор в София е бил част от организирана престъпна мрежа за разпространение на наркотици, като срещу него и в момента има висящо дело. Все още няма заподозрени, нападателят се издирва. В района на инцидента в квартал “Надежда” са открити седем гилзи. Мъжът, който е на 39 години, е бил контактен след стрелбата, но сега състоянието му е тежко.

Това се разбра от шефа на Столичната полиция Младен Маринов, цитиран от БНР.

“Извършват се и други процесуално-следствени действия на различни адреси, снемат се показания от свидетели. Това, което може да се каже, е, че, с голяма степен на вероятност, престъплението не е извършено и не е свързано с професионалната дейност, която е извършвало лицето като таксиметров шофьор – в смисъл престъплението не е извършено от негов клиент или във връзка с извършен на превоз”, заяви Маринов.

Пострадалият е известен на полицията, той има криминални регистрации от предишни години, като същият е регистриран и като участник в организирана престъпна група, свързана с наркотици. “Повече данни относно групата няма как да дам, тъй като в момента делото е в съдебна фаза”, уточни Маринов.

Основната версия, по която работят разследващите, е, че стрелбата е свързана с криминалното минало на шофьора.

Около 18.30 ч. мъжът е бил повикан на адрес в столичния квартал “Надежда” . В момента, в който се приближава до колата си, срещу него започва стрелба. Улучен е няколко пъти в корема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *